Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

Wie wilt u een verrassing aanbieden? Vrijdag 10 november 2017 viert Nederland de Dag van de Mantelzorg. Ook in de gemeente Goes is het feest. De gemeente Goes wil deze dag mantelzorgers uit haar gemeente in het zonnetje zetten. Om dit mogelijk te maken hebben we uw hulp nodig!

  

Kent u iemand die altijd voor u, een familielid, vriendin of buur klaarstaat? Meld hem of haar dan aan voor de Dag van de Mantelzorg. Laat ons weten om wie het gaat en waarom hij/zij een bedankje verdient. Dan zorgen wij dat de mantelzorger rond de Dag van de Mantelzorg een verrassingspakketje thuisbezorgd krijgt.

    
Aanmelding voor 2017 is gesloten.
   
Pakketje wordt thuisbezorgd bij de mantelzorger

Het pakketje wordt in de week van 10 november 2017 thuisbezorgd bij de mantelzorger. De bezorging wordt gedaan door vrijwilligers van het mantelzorgsteunpunt van het SMWO (Stichting maatschappelijk werk en welzijn Oosterschelderegio). Let op: alleen mantelzorgers die in de gemeente Goes wonen komen in aanmerking.


 

Mantelzorg doe je samen

‘Mantelzorg doe je samen’. Dit was het thema van de Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november 2016. Niets is méér waar. Mantelzorg gaat over de zorg voor een ander. We zorgen uit liefde en zien dit vaak als een vanzelfsprekendheid. De zorg die u geeft, is veelal onmisbaar. Die zorg kan in omvang groeien en soms zelfs te zwaar worden. Vanuit het Mantelzorgpunt Goes, (onderdeel van de Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio, SMWO) bieden wij ondersteuning aan mensen die familie, buren of vrienden thuis of in een instelling helpen verzorgen. We doen dit in samenwerking met vele andere zorgorganisaties in de gemeente Goes.

 

Activiteiten

Bij mantelzorgers zien wij een sterke behoefte om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Het Mantelzorgpunt Goes organiseert activiteiten om aan die behoefte tegemoet te komen. Per activiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar mantelzorg@smwo.nl of te bellen naar 0113-277122. Is het voor u moeilijk om deel te nemen aan één van deze activiteiten in verband met uw mantelzorgtaken? We bekijken graag samen de mogelijkheden. Bekijk hier het huidige aanbod aan activiteiten.