Activiteiten

BONBONS MAKEN

Op dinsdag 21 november organiseren we een workshop bonbons maken.

Je eigen bonbons maken, wie wil dat nu niet! Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes van het vak, kies en maak je je eigen vulling.  Wees creatief en maak de mooiste en lekkerste bonbons! Uiteindelijk gaan je zelfgemaakte bonbons lees verder......

 

 

 

 

TILTECHNIEKEN EN TRANSFERS

Op 2 oktober a.s. organiseren wij in samenwerking met Ter Valcke voor de mantelzorgers een workshop tiltechnieken en transfers waarin u op een veilige en zo gezond mogelijke manier (voor uzelf én de zorgvrager) uw zorgvrager leert begeleiden en ondersteunen. Er zal aandacht worden besteed lees verder......

 

 

 

 

ZORG DE BAAS

De cursus Zorg de Baas voor mantelzorgers gaat vanaf 26 september a.s. starten.

Als mantelzorger zorgt u intensief voor een naaste die een chronische ziekte of een beperking heeft. Het is van groot belang dat u als mantelzorger zelf ook gezond blijft. Soms is het moeilijk om die balans te bewaren.

Lees verder......

 

 

 

 

MANTELZORGCAFÉ

Het Mantelzorgcafé, een ontmoetings- plaats voor mantelzorgers!

Graag nodigen wij mantelzorgers uit de gemeente Goes uit voor een kopje koffie of thee met wat lekkers in het Mantelzorgcafé bij SMWO.

Als mantelzorger zorgt u voor een naaste die een ziekte of een beperking heeft. Maar denkt u ook weleens aan uzelf?

Lees verder......

 

 

 

 

TAI CHI

Aanmelden is niet meer mogelijk!

Op 19 september a.s. organiseren wij een workshop Tai Chi.  Tijdens deze workshop kunt u samen met andere mantelzorgers kennis kunt maken met deze mooie en toegankelijke vorm van bewegen. 

In het Westen wordt Tai Chi vooral beoefend om de gezondheid te bevorderen. Tijdens deze workshop krijgt u lees verder.....

 

 

 

 

De Zeeuwse ontspanningsdagen dagen voor Mantelzorgers

Dit jaar zijn we eind september te gast in in hotel de Elderschans in Aardenburg. Elke mantelzorger, die de drukte van alledag even achter zich wil laten is welkom. Deze zorgeloze dagen dienen vooral zorgeloos te zijn, u kunt lees hier verder

 

 

 

 

 

 

 

 

Loopt u binnenkort (weer) gezellig met ons mee?

Speciaal voor u als mantelzorger organiseren we op donderdag 20 juli een wandeling. Genietend van de buitenlucht en de mooie omgeving kunt u al lopend in gesprek gaan met andere mantelzorgers. Na deze ontspannende wandeling staat er bij Eeterij de Vierlinden een kopje koffie of thee met wat lekkers voor ons klaar en sluiten we de ochtend gezamenlijk af.

Aanmelding is gesloten.

 

 

 

 

 

 

Workshop Mozaïek

Op vrijdag 9 december van 13.30 – 16.00 kunt u deelnemen aan de creatieve workshop Mozaïeken. U neemt een mooi kunstwerkje mee naar huis wat u helemaal zelf gemaakt heeft. Het is mogelijk dit kunstwerkje te maken in het teken van kerst. Mozaïek ervaring is niet nodig.  We verwachten u om 13.15 uur bij de Vredeskerk, Ds. W.H. Van der Vegtplein 2, Goes Oost.

Aanmelden kan t/m 15 november 2016.

 

 

 

 

Dag van de Mantelzorg "Mantelzorg doe je samen" 10 november 2016

 

Dit jaar biedt de gemeente  u een ontbijtpakket aan voor twee personen. Dit wordt bij u thuis bezorgd tussen 7 en 12 november. Per mantelzorger wordt één pakketje bezorgd. De aanmeld termijn om mantelzorgers aan te melden voor dit presentje is inmiddels verstreken. In de week van 7 t/m 11 november zullen mantelzorgers door vrijwilligers worden bezocht en ontvangen zij het ontbijtje voor twee.

 

 

 

 

Wandeling

Op 12 oktober organiseren we een wandeling in Goes van 10.00 - 12.00 uur. Het vertrekpunt voor deze wandeling is Eterij de Vierlinden in Goes. Tijdens de wandeling kunt u andere mantelzorgers ontmoeten en genieten van de buitenlucht. De wandeling zelf zal ongeveer een uur duren. We sluiten de wandeling af met een kop koffie of thee. Deelname is gratis. - Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk -

 

 

 

 

Gespreksgroep

Vanwege de terugkerende vraag naar deze vorm van lotgenotencontact is er in september weer een gespreksgroep gestart voor Mantelzorgers op dinsdag 20 september a.s. van 13.30 – 15.30 uur. Het gaat om 6 bijeenkomsten. De gespreksgroep is inmiddels gestart, is niet meer mogelijk. Heeft u interesse voor een volgende gespreksgroep, dat mag u ons wel laten weten.

 

 

 

 

Workshop 'Chocolade en meer'

Woensdag 11 mei 2016 organiseert het Mantelzorgpunt Goes een chocoladeworkshop van 13.30 - 16.00 uur in de Vredeskerk te Goes. De workshop start met een kleine proeverij waarbij u uitleg krijgt over het maken van bonbons. Daarna gaat u zelf aan de slag! U giet, vormt en decoreert met deze zoete verleiding. Het resultaat mag u mee naar huis nemen.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

 

 

Bloemschikken

Op veler verzoek gaan we een bloemstuk maken, net voor Pasen, onder deskundige leiding van Evelien van “De plantaardige verbeelding”. U kunt zich opgeven voor

  • woensdag 23 maart van 19.00 tot 21.30 uur of
  • donderdag 24 maart van 13.30 tot 16.00 uur

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!

De eigen bijdrage is 5 euro per persoon. Voor thee, koffie en iets lekkers wordt gezorgd!

Het adres is Van Tilburgstraat 17 in Driewegen.
 
Wellicht gebruikt u de Regiotaxi, maar als u niet over vervoer beschikt kan familie of iemand anders u misschien wegbrengen en kunnen wij u eventueel weer thuis brengen. Mocht dat niet lukken dan bekijken we samen de mogelijkheden.

U kunt zich opgeven bij het SMWO Vrijwilligerspunt,

telefoon 0113-277111

 

We hebben ook plannen om binnenkort gezamenlijk te gaan zingen, om iets met chocola te doen….

 

 

Mantelzorgwaardering 2015

De gemeente Goes vindt het belangrijk dat mantelzorgers kunnen rekenen op een goede ondersteuning én waardering krijgen voor de zorg die zij, vaak dagelijks, verlenen. Mantelzorgers uit de gemeente Goes konden daarom in september en oktober 2015 een tegemoetkoming van 75 euro aanvragen. Er zijn maar liefst ruim 300 mantelzorgwaarderingen aangevraagd.

 

 

 

 

Dinsdag 10 November viert Nederland de Dag van de Mantelzorg.

Ook in de gemeente Goes is het feest. We willen deze dag mantelzorgers uit onze gemeente in het zonnetje zetten. Kent u iemand die altijd voor u, een familielid, vriendin of buur klaarstaat? Via deze link kunt u een mantelzorger aanmelden. Lees meer.

 

 

 

 

 

Verwen Tea

Op vrijdag 22 mei 2015 heeft er een Verwen Tea plaatsgevonden voor mantelzorgers bij het Vrijwilligerspunt Goes bij SMWO. Bekijk de foto's om een impressie te krijgen van deze activiteit.

 

 

 

 

 

Maritieme stadswandeling

Gezien het succes van afgelopen keer is er op vrijdag 12 juni a.s. een maritieme stadswandeling georganiseerd.

 

Met het wandelen werd nieuwe energie opgedaan en het was een leuke manier om elkaar te leren kennen. Onder leiding van een gildegids werd u meegenomen naar het maritieme verleden van de historische stad Goes. Lees meer hierover.

 

 

 

 

 

Zorgeloze Dagen voor Mantelzorgers

8, 9 en 10 juni 2015

Rust Inspiratie - Tot jezelf komen

In de hectiek van alledag en het stand houden in de mantelzorgsituatie, is het soms lastig om stil te staan bij dingen die belangrijk voor je zijn.
Onder professionele begeleiding boden wij de gelegenheid om na te gaan hoe u de situatie mogelijk kon verbeteren. Daarbij lag de nadruk op het denken in mogelijkheden en niet in problemen.
Programma:
Het programma was: lees meer op

 

 

 

 

 

Gespreksgroep

Vanwege de terugkerende vraag naar deze vorm van lotgenotencontact startte de eerste bijeenkomst van een gespreksgroep voor Mantelzorgers op donderdag 16 april a.s. van 14.00 – 15.30 uur. Het gaat om 6 bijeenkomsten. De gespreksgroep is inmiddels afgerond, aanmelden is niet meer mogelijk. Heeft u interesse voor een volgende gespreksgroep, dat mag u ons wel laten weten.