Tuintjes en Klussen

Criteria voor vrijwillige praktische hulp bij uw klus of tuin

Heeft u een karweitje in de tuin of klus die u niet zelf kunt uitvoeren door ouderdom, ziekte, functie-beperking of bent u mantelzorger, dan kunt u in aanmerking komen voor deze dienst. Mocht u ook aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • u heeft niemand in uw omgeving die u kan of wil helpen;
  • u heeft onvoldoende financiële mogelijkheden (max 120 % bijstand) om een bedrijf in te huren;
  • u bent woonachting in de gemeente Goes.

 

Genieten van een verzorgde tuin

Mien Tuun

Kiek, hier is mien tuun

Er groeien kolen en wat juun

Wat bonen en wat bloemen voor de sier

Ik vind het wel hier!

De schop krieg ik niet meer in de grond

M'n harte is niet meer zo gezond

Toch kan 'k bluuven genieten

Want een vrijwilliger komt wieden en de planten begieten

Vanaf september kunt u zich opgeven voor de najaarsbeurt van uw tuin.

U kunt ons op werkdagen bellen tussen 09:30 en 12:30 uur, ons telefoonnummer is 0113 - 277 122.

Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd van € 4,50 per uur. Na aanmelding maakt de vrijwillige coördinator een afspraak met u en komt bij u langs om de werkwijze door te spreken en te bekijken wat er in de tuin gedaan moet worden.

 

Het tuintjesproject is een activiteit van SMWO.  Het project bestaat inmiddels 8 jaar en wordt uitgevoerd door vrijwilligers en er wordt samengewerkt met de Maranathakerk, het Edudelta College en woningcorporatie RWS.

 

 

 

 

Klussen die in aanmerking komen voor de klussendienst zijn

Heeft u een klusje in huis en u voldoet aan genoemde voorwaarden dan kunt contact met ons opnemen. De vrijwillige coördinator beslist of de klus kan worden uitgevoerd en wie de klus gaat uitvoeren.

U kunt denken aan een lampje ophangen, gordijnrails ophangen, wasmachine aansluiten (niet repareren), gaatjes boren, bij een evt. verhuizing spijkers/schroeven eruit halen en de gaatjes vullen, bouwpakket van bijvoorbeeld een kast in elkaar zetten, een muurtje behangen of verven en vuil naar de stort brengen (komen extra kosten bij).

 

Andere klussen worden in overleg met de coördinator bekeken en bepaald of deze door de vrijwilligers worden uitgevoerd. U betaalt een kleine bijdrage van € 4,50 per klus per uur. Wordt er gebruik van de aanhanger gemaakt dan komt daar € 10,00 per rit binnen de gemeente Goes bij (t/m 12 km en  € 0,25 voor iedere meer gereden kilometer). Eventuele materiaal- of andere bijkomende kosten zijn voor uw eigen rekening.

Klussen die zeker niet in aanmerking komen zijn

Complete verhuizingen en gevaarlijke stoffen naar de stort brengen. Installatiewerkzaamheden waar verplicht een gediplomeerde monteur voor gevraagd wordt, worden niet door de vrijwilligers uitgevoerd.

Eigen risico hulpvrager

U tekent vóór de start van de klus een verklaring, waaruit blijkt dat de uitvoering ervan voor uw eigen risico uitgevoerd wordt.