Mantelzorg

Mantelzorgwaardering 2018

Wilt u uw mantelzorger bedanken voor de zorg die hij/zij aan u verleent? Dat kan met de tegemoetkoming mantelzorgwaardering van de gemeente Goes. Het gaat om een bedrag van 75 euro.

Samen iets leuks doen?

De tegemoetkoming is bedoeld om uw mantelzorger een blijk van waardering te kunnen geven. U kunt dit bedrag aan hem/haar schenken, er een cadeautje van kopen of er bijvoorbeeld samen van uit eten gaan.

Aanvragen

De mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd door een zorgvrager (dus de persoon die wordt verzorgd door de mantelzorger) die woont in de gemeente Goes. U kunt een aanvraagformulier ophalen bij het Stadskantoor in Goes of bij het Mantelzorgsteunpunt van het SMWO.

Voor meer informatie en downloaden van het aanvraagformulier klik hier

Aanvragen is mogelijk van 1 februari t/m 31 maart 2018.

                                                    
=

Mantelzorg doe je samen

‘Mantelzorg doe je samen’. Dit was het thema van de Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november 2016. Niets is méér waar. Mantelzorg gaat over de zorg voor een ander. We zorgen uit liefde en zien dit vaak als een vanzelfsprekendheid. De zorg die u geeft, is veelal onmisbaar. Die zorg kan in omvang groeien en soms zelfs te zwaar worden. Vanuit het Mantelzorgpunt Goes, (onderdeel van de Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio, SMWO) bieden wij ondersteuning aan mensen die familie, buren of vrienden thuis of in een instelling helpen verzorgen. We doen dit in samenwerking met vele andere zorgorganisaties in de gemeente Goes.

 

=

Activiteiten

Bij mantelzorgers zien wij een sterke behoefte om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Het Mantelzorgpunt Goes organiseert activiteiten om aan die behoefte tegemoet te komen. Per activiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar mantelzorg@smwo.nl of te bellen naar 0113-277122. Is het voor u moeilijk om deel te nemen aan één van deze activiteiten in verband met uw mantelzorgtaken? We bekijken graag samen de mogelijkheden. Bekijk hier het huidige aanbod aan activiteiten.