Mantelzorgcoach

De mantelzorgcoach van SMWO

Veel mantelzorgers voelen zich verplicht om te helpen. Zij vinden het lastig om hulp te vragen, terwijl het delen van de taken veel verlichting kan bieden. Het is daarom juist zo belangrijk dat mantelzorgers het aanbod van ‘Vrijwilligerspunt Goes’ en andere organisaties ook daadwerkelijk gebruiken.
De vrijwillige mantelzorgcoach van SMWO kan u hierbij ondersteunen en maakt u wegwijs in de wereld van mantelzorg ondersteuning. Mantelzorgcoaches weten welke regelingen en diensten er zijn op het gebied van mantelzorg. Zij komen graag bij u thuis om aan de hand van úw wensen samen met u te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is de mantelzorgcoach er uiteraard ook voor een luisterend oor. 

 

Een greep uit vragen die mantelzorgcoaches horen:

  • Hoe kan ik de zorg voor een goede vriend zo goed mogelijk vol houden?
  • Hoe zorg ik ook goed voor mezelf?
  • Hoe betrek ik een persoonlijk netwerk bij de zorg?
  • Van welke regelingen kan ik gebruik maken?
  • Hoe stel ik grenzen en maak ik goede afspraken?
  • Welke respijtzorg is er mogelijk?

 

Neem contact op

Bent u mantelzorger en heeft u vragen of kent u iemand die mantelzorger is waarvan u denkt dat het bezoek van een mantelzorgcoach passend kan zijn, neemt u dan dan gerust contact met ons op. De vrijwillige telefoniste helpt u verder en verwijst u zo nodig door naar Ilse Olree of Mariette Straver, coördinatoren Mantelzorg binnen SMWO.

telefoon: 0113 - 277 122

email: mantelzorg@smwo.nl

 

 

 

vanaf 2e persoon van links naar recht: Ilse Olree (coördinator), Tini van Dongen (mantelzorgcoach), Hetty Vermaat en Mieke Schouwenburg (mantelzorgcoach)