Terugblik Zorgeloze Dagen 2015

Terugblik 1: De Zorgeloze Dagen zijn hartverwarmend

Onlangs kreeg ik een brief in de bus, waarin ik de mogelijkheid kreeg mij op te geven voor een driedaags verblijf in het Dominicanen Klooster te Huissen speciaal voor mantelzorgers. Ik hoefde daar niet lang over na te denken, want mijn leventje was best wel druk; onze inwonende kleinzoon van zes met zijn vader en de zorg rondom mijn vader en schoonmoeder die ook op leeftijd zijn. Daarnaast werk ik als oproepkracht met veel liefde als ziekenverzorgster in een verzorgingstehuis en Buurtzorg.

 

Met open vizier ben ik samen met nog twintig mantelzorgers naar Huissen gegaan. Daar werd ik welkom geheten door de begeleiders Ilse, Nicolette en Luuc en begonnen we deze drie dagen. Het was soms intensief, door de verhalen van anderen, maar ook verwarmend door de wederzijdse herkenning.

 

Er was tijd voor kennismaking en via de rondleiding leerden we het Dominicaanse klooster kennen en een stukje geschiedenis. Het bijwonen van de Vesper, de lauden in de Kapel, het zingen, de meditatie en het kijken van een film waren bijzondere momenten. Ook de momenten dat we samen aan tafel zaten voor de maaltijd, het delen van onze muziek of het gewoon er voor elkaar zijn, maakten deze dagen erg speciaal. De stilte kon je naar behoefte opzoeken. Het kon allemaal tijdens deze onvergetelijke verzorgde dagen. Luuc, Ilse en Nicolette  bedankt voor de fijne aandacht en zorg! 

 

Dineke, mantelzorger

 

 

Terugblik 2: Zorgeloze Dagen geven mij kracht en moed

Wat heb ik genoten van deze drie mooie dagen. Deze dagen voelden als fijne dagen, helemaal voor jezelf. Na deze dagen ging ik opgeladen en vol goede moed weer naar huis. Ik heb weer wat lucht gekregen en kracht. Daarnaast ben ik dankbaar voor al datgene wat ik heb.

 

Paulien, mantelzorger

 

 

Terugblik 3: Zorgeloze Dagen geven innerlijke rust

Het aanbod van de Zorgeloze Dagen in het klooster vind ik een heel goed Zeeuws breed intiatief en erg waardevol. De mantelzorgers worden zo even ontlast. Daarnaast heeft het klooster een bijzondere sfeer en geef het je innerlijke rust. Ik bedank iedereen voor deze mooie dagen.

 

Riet, mantelzorger