Taalvrijwilligers gezocht

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Taalvrijwilliger worden? Kom naar Taalhuis Oosterschelde! 

Maar liefst 1 op de 9 volwassen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar heeft grote moeite met lezen en schrijven. Dat zijn 1,3 miljoen laaggeletterden. Dit zijn zowel mensen met Nederlands als 2e taal als mensen met Nederlands als moedertaal. Daarbij hebben ook veel mensen moeite met het spreken en verstaan van Nederlands. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt. 

Wat zoeken we? Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou! 

Taalhuis Oosterschelde zoekt vrijwilligers voor uiteenlopende taalactiviteiten bij diverse organisaties. 

Wat vragen wij van je? - Je hebt affiniteit met de Nederlandse taal - Je hebt interesse in de doelgroep - Je bent digitaal vaardig - Je kunt zelfstandig werken - Enthousiasme om anderen te motiveren de taal te leren - Ervaring met lesgeven is een pré, maar niet noodzakelijk - Je bent wekelijks een aantal uur beschikbaar. 

Wat levert het op? Alle nieuwe vrijwilligers krijgen een training aangeboden om aan de slag te gaan als taal(huis)vrijwilliger. Word je enthousiast van deze vacature? Neem dan contact op met onderstaand mailadres of kom langs tijdens de openingsuren van het Taalhuis in de bibliotheek. 

Taalhuis Oosterschelde Bibliotheek Goes: Kolveniershof 106, 4461 DB Goes taalhuisosr@bibliotheekoosterschelde.nl, loket is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur, niet in schoolvakanties.

Of meld je aan via deze link: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/taalhuis-oosterschelde/vrijwilliger, dan nemen wij contact met je op.Waar moet de vrijwilliger aan voldoen:

Wat vragen wij van je?

  • Je hebt affiniteit met de Nederlandse taal
  • Je hebt interesse in de doelgroep
  • Je bent digitaal vaardig
  • Je kunt zelfstandig werken
  • Enthousiasme om anderen te motiveren de taal te leren
  • Ervaring met lesgeven is een pré, maar niet noodzakelijk - Je bent wekelijks een aantal uur beschikbaar.

Reageren

Let op! E-mailadres of telefoonnummer is verplicht in te vullen.

Velden met een * zijn verplicht.