Vrijwilligers gezocht voor Vriendschappelijk Huisbezoek Noord-Beveland

Wordt u vrijwilliger van ons project Vriendschappelijk Huisbezoek?

Er zijn veel mensen die behoefte hebben aan contact. Dit kan zijn omdat ze (tijdelijk) in een isolement zijn geraakt, behoefte hebben aan een luisterend oor na verlies van een dierbare of scheiding, nieuw zijn in hun omgeving en moeite hebben met leggen van contact.

De vrijwilliger biedt gezelligheid, mogelijkheid tot contact met anderen en steun. Bijvoorbeeld door het voeren van een goed gesprek tijdens een kopje koffie of gezelschap bij een boodschap, een bezoek aan de markt of een wandeling.

Het Vriendschappelijk Huisbezoek is bedoeld om op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen.
Wij koppelen met zorg de vrijwilliger aan de aanvrager. Belangrijk daarbij is dat U en de aanvrager iets gemeenschappelijks hebben, iets waarover u samen kunt praten of samen kunt doen.Waar moet de vrijwilliger aan voldoen:

Wij zoeken mensen met een groot hart, die graag wat over heeft voor de medemens. Heeft u belangstelling en affiniteit om met deze doelgroep te werken? Vindt u het leuk om contact met mensen te onderhouden? Kunt u goed luisteren en zich inleven in de situatie van een ander? Dan is dit echt iets voor u! Wat bieden wij: • De kans om een bijzondere, prettige en zinvolle ervaring op te doen • Begeleiding en ondersteuning tijdens het traject • Mogelijkheid tot volgen van cursussen • Twee keer per jaar een bijeenkomst voor de vrijwilligers • Onkostenvergoeding • Vrijwilligersverzekering Meer informatie kunt u vinden op http://www.humanitaszeeland.nl/projecten/vriendschappelijk-huisbezoek Voor vragen of om aan te melden kunt u mailen naar vhbbeveland@gmail.com

Reageren

Let op! E-mailadres of telefoonnummer is verplicht in te vullen.

Velden met een * zijn verplicht.