Toolkit In Veilige Handen

Werk je als organisatie met en voor minderjarigen? Dan is de zorg voor een veilige omgeving essentieel. Maatregelen nemen om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, horen daarbij. En voorbereid zijn om adequaat om te gaan met de gevolgen, als het toch gebeurt.

Het landelijke project "In Veilige Handen" richt zich op het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren binnen vrijwilligersorganisaties en / of (sport)verenigingen. Dit project heeft n u ook vorm gekregen in de gemeente Goes.

 

 

 

 

Misbruik een lastig onderwerp

Geen enkele Vrijwilligersorganisatie hoopt dat het gebeurt. Daarom is het juist van belang dat er over gesproken wordt. In deze tookit worden tools aangereikt om het onderwerp bespreekbaar te maken, de bewustwording te vergroten en het klimaat binnen Vrijwilligersoganisaties veiliger te maken. Dit gebeurt aan de hand van een stappenplan.

OPENHEID en PREVENTIEF beleid helpen bij het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Uw inzet is hierbij van groot belang!