training Gezinsmaatjes

Gezinsmaatjes is bedoeld voor gezinnen in de gemeente Goes, Noord Beveland en Borsele waarvan het jongste kind niet ouder is dan 18 jaar. Gezinnen worden ondersteund bij de (praktische) zaken die horen bij de opvoeding en het opgroeien van kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om het leren spelen met de kinderen, het zoeken naar activiteiten in de buurt en/of het vergroten van het netwerk. Een coördinator gaat in gesprek met het gezin en zoeken een geschikte vrijwilliger die bij hen past.

Door geschoolde vrijwilligers
De gezinsmaatjes zijn getrainde vrijwilligers met levenservaringen, die ongeveer 3-5 uur per week beschikbaar zijn voor het project. Een gezinsmaatje heeft ervaring met kinderen, kan goed luisteren, maar is ook ondernemend. Een gezinsmaatje krijgt een training van 6 bijeenkomsten. Daarna worden er werkbegeleiding, intervisie en themabijeenkomsten aangeboden.

Wat bieden wij?
Een leerzame, zinvolle en interessante tijdsbesteding waarin u actief bijdraagt aan het welzijn van gezinnen.
Training van 6 bijeenkomsten, individuele werkbegeleiding, intervisiebijeenkomsten en themabijeenkomsten.Samenwerken in een team.
U krijgt een vrijwilligerscontract, bent verzekerd en uw onkosten worden vergoed.

Belangstelling?
Hebt u belangstelling om gezinsmaatje te worden of wilt u nader kennis maken? Neem dan contact op met Marleen van Waarde of Bermath van der Kevie, gezinsmaatjes@smwo.nl of 0113-277111.

Categorie

Vrijwilligerswerk

Doelgroep
Maatjes, Potentiƫle vrijwilligers
Type training
Training
Aantal bijeenkomsten
6
Locatie
SMWO
's Heer Elsdorpweg 12
4461 WK  Goes
Startdatum
donderdag 30 januari 2020
Overige data
de data zijn nog nader te bepalen. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we een nieuwe training plannen begin 2020.
Tijdstip
Van 09:00 tot 12:00
Kosten
geen
Uiterste aanmelddatum
donderdag 30 januari 2020
Beschikbare plaatsen
12 plaatsen

Inschrijven