Workshop Positieve gezondheid - wordt verzet i.v.m. corona

WEGENS HET CORONA-VIRUS WORDT DEZE WORKSHOP NAAR EEN NIEUWE DATUM (NOG ONBEKEND) VERZET.

Aanleiding workshop:
Positieve gezondheid is een manier van kijken naar gezondheid die steeds meer wordt toegepast door professionals in zorg en welzijn. ‘Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte’, zegt voormalig huisarts Machteld Huber. Zij vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk. Kan iemand zich bijvoorbeeld voldoende redden? Voel t iemand zich gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit de omgeving? Het gaat erom dat mensen zich gezond en energiek voelen, op de manier die bij hen past. Dat is Positieve Gezondheid.

Korte omschrijving workshop:
In deze workshop gaan we werken met de pijlers waarop positieve gezondheid gebaseerd is. Dat zijn onder andere: meedoen, kwaliteit van leven, dagelijks functioneren en zingeving. We doen een leuke invuloefening en kijken samen hoe u de kijk op positieve gezondheid toe kunnen passen in het vrijwilligerswerk.

Bedoeld voor:
- Vrijwilligers die andere mensen ondersteunen en/of begeleiden;
- Vrijwilligers die meer willen weten over het thema positieve gezondheid.

Is de training vol? U kunt uw interesse ook kenbaar maken via info@vrijwilligerspuntgoes.nl. Bij afmeldingen bellen we deelnemers die op de reservelijst staan.
Categorie

Vrijwilligerswerk

Doelgroep
Vrijwilligers
Type training
Workshop
Aantal bijeenkomsten
1
Locatie
SMWO
's-Heer Elsdorpweg 12
4461 WK  Goes
Startdatum
vrijdag 17 april 2020
Tijdstip
Van 10:00 tot 12:00
Kosten
Geen
Uiterste aanmelddatum
woensdag 27 mei 2020

Inschrijven