Sportieve Vrijwilliger voor Duofiets gezocht

Omschrijving vacature

Voor een meneer met dementie die zijn hele leven veel en graag buiten is geweest én bovendien nog graag actief is, zoekt de familie een fietsvrijwilliger.
Deze meneer is vanwege zijn dementie sinds kort opgenomen in Ter Valcke. Meneer vindt het heerlijk om buiten te zijn. Zelfstandig fietsen begint moeilijker te worden, maar samen erop uit, genieten van de natuur is wat de familie meneer zeer gunt.
Zijn kinderen helpen waar dit kan, maar lopen ook tegen (praktische) grenzen aan. Daarom nu de vraag om hier hulp van een betrokken, sportieve vrijwilliger bij te vragen.

Ter Valcke heeft momenteel geen vrijwilligers zelf voor de Duofiets. De familie onderzoekt bij deze of er toch een mogelijkheid is, dat meneer wekelijks een keer samen buiten kan fietsen.

Eigenschappen

- U bent ondernemend en ziet de mogelijkheden binnen de beperkingen.
- U bent betrouwbaar in afspraken, maar heeft ook begrip bij uitstellen van de afspraak bij slecht weer.
- U bent een rustig en betrouwbaar persoon. Meneer heeft door zijn dementie moeilijkheden om een gesprek te voeren.
- U kunt genieten van het samen bezig zijn, dat hoeft dus niet alleen een gesprek te zijn.
- U vindt het geen probleem om de Duofiets eerst bij Erasmuspark op te halen, naar Ter Valcke te fietsen om meneer op te halen, en na afloop de Duofiets weer in te leveren bij Erasmuspark.

- Heeft u behoefte aan kennis over dementie en handvatten hoe u in bepaalde situaties het beste kunt handelen, dan kunt u zich tot het Vrijwilligerspunt wenden. Een training hierover staat op de planning.
- Ook zullen we contact met Ter Valcke zoeken, zodat u wegwijs binnen Ter Valcke wordt gemaakt, etc.

Locatie

Goes

Werkdagen en -uren

In overleg (2-3 uur per week uur per week)

Beschikbare plaatsen

1 plaats

Aanmelden