Telefooncirkel zoekt nieuwe vrijwilliger

Omschrijving vacature

Het kan voorkomen dat iemand, die alleen woont een keer te ziek om de dokter te bellen. Of op de grond is gevallen – maar nét buiten bereik van het alarm of de telefoon. Dan is het wel een heel veilig idee dat er iemand is die elke dag even belt. Iemand die alarm kan slaan bij geen gehoor.
Als vrijwilliger ben jij het begin- en eindpunt van de cirkel. De Telefooncirkel is een eenvoudige manier om de vinger aan de pols te houden bij alleenstaanden.Samen met drie andere vrijwilligers zorg je er voor dat de Telefooncirkel vlot draait. Eens in de vier weken heb je een week dienst.. Je bent het begin- en eindpunt van de cirkel en belt de eerste deelnemer.Je start de cirkel en sluit deze af. Als er iets niet goed gaat onderneem je actie. Je gaat hierbij te werk volgens een vastgestelde werkwijze.SMWO biedt ondersteuning, scholing en begeleiding. Ieder kwartaal is een overleg met de vrijwilligers Twee keer per jaar is er een gezellige bijeenkomst met deelnemers en vrijwilligers, waaraan je deelneemt.

Eigenschappen

Je bent betrouwbaar, betrokken, communicatief vaardig en daadkrachtig. In geval van nood kun je handelen. Je bent mobiel en in het bezit van een telefoon.
SMWO vergoedt onkosten en draagt zorg voor een goede begeleiding. Gemaakte onkosten worden vergoed. Informatie bij SMWO, Marja Reijnders 06- 44 20 97 41

Locatie

Goes

Werkdagen en -uren

In overleg (4-5 uur per week in de week dat je dienst daait (een keer per maand) uur per week)

Beschikbare plaatsen

2 plaatsen

Aanmelden