Vrijwilliger voor busritten voor ouderen (Goes op stap)

Omschrijving vacature

Vanaf 1 janauari 2020 gaan SVRZ en Ter Weel samenwerken om de wekelijkse gezelligheidsritten van het Rode Kruis over te nemen. Volgens rooster wordt er gereden vanaf Goes, standplaats SVRZ of Ter Weel. Rondrit is volgens programma.

Elke vrijdagmiddag vertrekt de bus naar een bestemming in Zeeland. De ritten zijn bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen en niet meer in de gelegenheid zijn zelf een uitstapje te maken. Programma wordt jaarlijks vastgesteld.
De bus is geschikt voor personen met een beperking inclusief rolstoelvervoer. De bus heeft een rolstoellift. Bij alle ritten is er een gediplomeerde EHBO-er van het Rode Kruis aanwezig. De deelnemers worden thuis opgehaald en thuisgebracht. Er wordt van hun een eigen bijdrage in de kosten gevraagd.
De dag voorafgaand aan de rit maakt de chauffeur een route waarin hij de deelnemers ophaalt. Vervolgens belt hij/zij de deelnemers om de tijd van ophalen door te geven. Op vrijdagmiddag gaat de rit naar een vastgestelde bestemming, daar aangekomen is er ruim tijd voor een kopje koffie en wat lekkers. Elkaar ontmoeten, praten en gezelligheid staan voorop. De deelnemers die mobiel zijn kunnen de bestemming bekijken, waarna de groep gezamenlijk aan het einde van de middag weer huiswaarts gaat. De chauffeur brengt de mensen weer thuis evenals de EHBO-er.

Eigenschappen

De chauffeur is in het bezit van rijbewijs B, tot 9 personen.
Ervaring met busvervoer is een pré.
Enthousiast, communicatief vaardig, bereid om de deelnemers een plezierige middag te bezorgen.
Kan inspelen op verschillende situaties.
Is fysiek in staat om ondersteuning te geven aan mensen bij het in-en uitstappen en het wandelen naar en op de bestemming.
We bieden de vrijwilliger een prettige werksfeer en goede begeleiding.
Verzekering geregeld vanuit SVRZ en Ter Weel
Rijskostenvergoeding en vrijwilligersattentie
Rijstijl analyse wordt aangeboden door TCR
Indien gewenst deskundigheidsbevordering voor actuele thema's.

Locatie

Goes

Werkdagen en -uren

Vrijdag (Vrijdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur per week)

Beschikbare plaatsen

5 plaatsen

Aanmelden