Wilt u wandelbegeleider worden?

Omschrijving vacature

SMWO organiseert twee keer per jaar het wandelproject Elke Stap Telt. SMWO biedt de mogelijkheid om twee keer per jaar 10 weken lang op de vrijdag te wandelen.

Dit wandelproject is bedoeld om de niet-actieve, minder actieve en sportieve senioren continu in beweging te houden. Daarnaast biedt het de wandelaars de mogelijkheid om de sociale contacten vast te houden en nieuwe contacten op te doen. De wandelgroep wandelt elke vrijdagochtend van 10:00 uur tot 11:00 uur. Aansluitend is er een moment om gezamenlijk koffie en thee te drinken, bij het begin-en eindpunt van de wandeling, Wijkcentrum de Spinne.

We zoeken een wandelvrijwilliger die na het wandelproject met de groep wil blijven wandelen. Een enthousiaste vrijwilliger/vrijwilligster die plezier haalt uit het begeleiden van de deelnemers tijdens de wekelijkse wandeling.

De wandelbegeleider is in staat om wekelijks een wandeling voor te bereiden in samenspraak met SMWO en vervolgens de deelnemers te begeleiden. Hierbij wordt er van de wandelbegeleider verwacht dat er aandacht is voor veiligheid en dat er sprake is van geduld, compassie, en het creëren van groepsgevoel.

Wat bieden wij u aan?
Om goed voorbereid aan deze nieuwe vrijwilligerstaak te beginnen bieden wij u een mini cursus aan waarbij de benodigde informatie en vaardigheden worden bijgebracht.

Heeft u belangstelling om alleen of samen met een andere vrijwilliger deze wandelgroep te begeleiden? Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

In alle gevallen kunt u contact opnemen met de coördinator.
Email: l.lockefeer@smwo.nl
Telefoonnummer: 06-30140008

Eigenschappen

We zoeken een persoon die:
- Zelf lichamelijk actief is
- Sociaal- en communicatief ingesteld is

Locatie

Goes

Werkdagen en -uren

Vrijdag (2 uur per week)

Beschikbare plaatsen

5 plaatsen

Aanmelden