Gezinsmaatje

Een gezinsmaatje biedt hulp bij (praktische) vragen die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen

Voor wie Het project Gezinsmaatjes is bedoeld voor gezinnen in de gemeente Goes, Noord Beveland, Borsele en Kapelle waarvan het jongste kind niet ouder is dan 18 jaar. Gezinnen worden ondersteund bij de (praktische) zaken die horen bij de opvoeding en het opgroeien van kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om het leren spelen met de kinderen, het zoeken naar activiteiten in de buurt en/of het vergroten van het netwerk. Gezinsmaatjes kunnen er in overleg met de ouder(s) ook voor kiezen om het kind bij zichzelf thuis te ontvangen of als gezinsmaatje bij het kind in het vraaggezin te blijven. Ter ontlasting van de ouder(s) als ze bijvoorbeeld naar een afspraak buitenshuis moeten.

Een coördinator gaat in gesprek met het gezin en zoeken een geschikte vrijwilliger die bij hen past. Een gezinsmaatje krijgt een training van 7 bijeenkomsten. Daarna worden er werkbegeleiding, intervisies en themabijeenkomsten aangeboden. 

We werven doorlopend vrijwilligers en bieden geregeld een training aan. 

 

Wat bieden wij? 

  • Een leerzame, zinvolle en interessante tijdsbesteding waarin u actief bijdraagt aan het welzijn van gezinnen.
  • Training van 7 bijeenkomsten, individuele werkbegeleiding, intervisie- en themabijeenkomsten.
  • Samenwerken in een team.
  • U krijgt een vrijwilligerscontract, bent verzekerd en uw onkosten worden vergoed.

 

Belangstelling? De eerst volgende training start in februari 2024 Hebt u belangstelling om gezinsmaatje te worden of wilt u nader kennis maken? Neem dan contact op met één van de coördinatoren Monique Schipper of Bermath van der Kevie, gezinsmaatjes@smwo.nl of 0113-277111.Waar moet de vrijwilliger aan voldoen:

De gezinsmaatjes zijn getrainde vrijwilligers met levenservaringen, die ongeveer 2-4 uur per week beschikbaar zijn voor het project. Een gezinsmaatje heeft ervaring met kinderen, kan goed luisteren en is ook ondernemend.

Reageren

Let op! E-mailadres of telefoonnummer is verplicht in te vullen.

Velden met een * zijn verplicht.