• Home
  • Nieuws
  • Cursus kalender 1e helft 2024- vanuit Vrijwilliger...

Cursus kalender 1e helft 2024- vanuit Vrijwilliger aanZet

25 maart 2024
Als Kenniscentrum Vrijwilligers bieden wij een uitgebreid cursusprogramma. In deze cursussen staat het coördineren van vrijwilligers en vrijwilligerswerk centraal. Kijk snel of er ook iets voor jou bij zit. Let op: wordt een training online gegeven? Dan is dit altijd met een trainer en andere cursisten ‘live in de uitzending’ via Zoom en nooit via vooraf opgenomen trainingen.


11 en 18 april: Basis Cursus Vrijwilligers Coördinatie ( dag 1 live online cursus met discussie & praktijkcases, dag 2 fysiek in Utrecht).

In deze cursus worden 4 actuele thema’s behandeld: vrijwilligersbeleid maken, vrijwilligers en verandering, vrijwilligers werven en vrijwilligers begeleiden. Dag 1 van de cursus is donderdag 11 april online via Zoom, dag 2 is donderdag 18 april fysiek op onze training     locatie in Utrecht. Na afloop ontvang je het certificaat Vrijwilligers Coördinatie, met onbeperkte geldigheid.

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

9 april: training Succesvol vrijwilligers werven (live online cursus met discussie & behandeling van jouw vacatures)

Vrijwilligers werven, hoe doe je dat succesvol in de praktijk? Deze vraag staat centraal in deze cursus vol praktische handvatten en tips. Na deze online cursus kun je effectief vrijwilligers werven, ook voor jouw organisatie.

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

7 mei: vrijwilligersbeleid opzetten (live online cursus met discussie & praktijkcases).

Vrijwilligersbeleid in de praktijk brengen kan inhouden dat je werk maakt van het maken van een beleidsplan voor de vrijwilligersinzet in je organisatie. Maar het kan ook gaan om de update van onderdelen van je bestaande vrijwilligersbeleid. In deze cursus besteden we aan beide onderwerpen aandacht.

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

14 mei: Grenzen stellen

Grenzen stellen is nodig. Want grensoverschrijdend gedrag, of dat nu seksueel ongewenst gedrag is, pesten, financieel grensoverschrijdend gedrag of ander ongewenst gedrag is, komt helaas overal voor. Dus ook in organisaties waar vrijwilligers worden ingezet.

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

21 mei: Begeleiden en motiveren van vrijwilligers (live online cursus met discussie & praktijkcases).

Wat kun je allemaal doen om je vrijwilligers optimaal te begeleiden en te motiveren? Als organisatie en jijzelf als coördinator van de vrijwilligers? Dat is wat je leert in de training Begeleiden en motiveren van vrijwilligers.

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

30 mei: Themadag Vrijwilligerscoördinatie

Op donderdag 30 mei organiseren we opnieuw de Themadag In je kracht komen als coördinator vrijwilligers. Deze dag is bedoeld voor iedereen die vrijwilligerswerk coördineert of leiding geeft aan vrijwilligers. De Themadag wordt gehouden op onze cursuslocatie in Utrecht en duurt van 10 – 16hr.
Dit zijn de thema’s dit jaar: ‘Samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers verbeteren’ (ochtend) en ’time management en effectief je werkzaamheden organiseren’ (middag). Schrijf je snel in, want VOL = VOL!

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

6 juni: Lastige gesprekken voeren

In deze training leer je de basis van effectieve gesprekstechnieken, met een focus op de lastige gesprekken. We ontdekken waarom bepaalde gesprekken voor de één lastig zijn maar voor de ander niet en omgekeerd. En we leren hoe we dat lastige gesprek kunnen aangaan en er met een voldaan gevoel en een intacte relatie uitkomen.

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

18 juni: Borgen sociale veiligheid voor je vrijwilligers
Als organisatie wil je een sociale veilige en gezonde werkomgeving bieden. En als coördinator of adviseur, verantwoordelijk voor het ondersteunen van de vrijwilligers sector, wil je besturen en vrijwilligers ook hierin ondersteunen.

Informatie en inschrijven:
> Klik hier.

 

Bron: Vrijwilligers aanZet