Nieuws

Nieuwsitems over vrijwilligerswerk

13 mei 2024
Wist u dat: 75.000 Zeeuwen chronische pijnklachten hebben? Betekenisvolle activiteiten kunnen bijdragen aan het verminderen van pijn. Vrijwilligerswerk zo'n betekenisvolle activiteit kan zijn. Welzijnswerkers mensen kunnen helpen met het vinden van een passende activiteit?
Lees meer
25 maart 2024
Als Kenniscentrum Vrijwilligers bieden wij een uitgebreid cursusprogramma. In deze cursussen staat het coördineren van vrijwilligers en vrijwilligerswerk centraal. Kijk snel of er ook iets voor jou bij zit. Let op: wordt een training online gegeven? Dan is dit altijd met een trainer en andere cur...
Lees meer
25 maart 2024
Is het verplicht om een VOG aan te vragen voor elke nieuwe vrijwilliger?
Lees meer
19 februari 2024
Wist u dit over een vrijwilligersvergoeding?
Lees meer
22 december 2023
Buurten bij Omzien naar Elkaar in 2024!!
Lees meer
14 augustus 2023
Wanneer de zomervakantie periode haar einde nadert en velen weer terug zijn van vakantie is het een mooi moment om nieuwe vrijwilligers te werven.
Lees meer
10 maart 2023
Zijn jullie ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Of wil je je huidige vrijwilligers behouden voor je sociale of culturele stichting of vereniging? Wil je ze een training aanbieden voor een nieuwe activiteit of het leren omgaan met een nieuwe doelgroep? Dan kan VSBfonds misschien helpen!
Lees meer
30 januari 2023
Corrinda Verheul, is het gezicht van het project ‘Omzien naar elkaar’ en is vertrouwenspersoon in de wijk Goes-Zuid.
Lees meer
28 december 2022
Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om jullie organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om het verschil te maken en er echt toe te doen. Doe mee met NLdoet op 10 & 11 maart 2023!
Lees meer
27 december 2022
Het belangrijkste om te onthouden. De vrijwilligersvergoeding (ook wel bekend als vrijwilligersregeling) is geen betaling voor het doen van vrijwilligerswerk. Het is bedoeld als vergoeding van alle door de vrijwilliger gemaakte onkosten in verband met het vrijwilligerswerk,
Lees meer